STM heeft een SDG sustainability Roadmap ontwikkeld, om academische uitgeverijen te helpen concrete stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid.

SDG’s

De 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) ontwikkeld door de VN om een meer rechtvaardige, inclusieve en duurzame samenleving te bevorderen voor zowel mensen als de planeet. Academische uitgevers spelen een cruciale rol bij het helpen bereiken van deze doelen, zowel via hun eigen organisatorische beleid als via de kennis die wordt gepubliceerd in tijdschriften en boeken. Toch kan het overweldigend zijn voor uitgevers om de brede doelen van de SDG’s, die gericht zijn op het beëindigen van armoede, het aanpakken van klimaatactie en het bevorderen van gendergelijkheid, te vertalen naar hun dagelijkse werk en organisatie.

Routekaart en toolkit

STM, een internationale organisatie voor academische uitgevers, heeft een routekaart opgesteld met concrete stappen voor alle academische uitgevers, zowel groot als klein. Van degenen die net aan het begin van hun reis staan, tot anderen die al verder gevorderd zijn en willen versnellen. Het is ontworpen om te inspireren en te ondersteunen, en helpt uitgeverijen hopelijk door door praktische stappen te combineren met een toegewijde toolkit van hulpmiddelen en voorbeelden om iedereen aan te zetten tot actie om vandaag nog de SDG’s te bereiken. Bekijk de roadmap en bijbehorende hulpmiddelen op de website van STM

Gerelateerde nieuwsberichten