Over ons

Welkom bij duurzaampubliceren.nl, dé toonaangevende website op het gebied van duurzaam uitgeven. De GAU en MEVW hebben dit platform opgezet, wij streven ernaar om uitgevers een centrale hub te bieden waar zij waardevolle informatie kunnen vinden over duurzaamheid in de uitgeefwereld. Onze missie is om uitgevers te ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen en hen te helpen bij het implementeren van duurzame praktijken in hun bedrijfsvoering.

MEVW: Kennis delen is de bron van vooruitgang. GAU: Groep Algemene Uitgevers.

Duurzaam publiceren

Duurzaampubliceren.nl is ontworpen als een betrouwbare bron van kennis en inspiratie voor uitgevers die willen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Geïnspireerd op The Greener Publishing Guide van onze Australische collega’s van de Australian Publishers Association, hopen we met ons platform een omgeving te bieden waar alle informatie die is verspreid op het web, op één centrale plek is te vinden. Waardoor uitgevers een waardevol startpunt hebben voor hun duurzaamheidsreis.

Op onze website vind je een uitgebreide verzameling van artikelen en gidsen die specifiek gericht zijn op duurzaam uitgeven. Of je nu een grote uitgeverij bent die al stappen heeft gezet op het gebied van duurzaamheid, of een kleinere uitgeverij die net begint met het verkennen van duurzame opties, wij bieden relevante informatie voor alle niveaus.

Wij geloven dat duurzaamheid een holistische benadering vereist, en daarom behandelen we verschillende aspecten van duurzaam uitgeven.

Dit omvat onderwerpen zoals milieuvriendelijke productieprocessen, duurzaam papiergebruik, energie-efficiëntie, circulaire bedrijfsmodellen, recycling en hergebruik, ethische distributiepraktijken en nog veel meer. Door uitgevers bewust te maken van de mogelijkheden en uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, streven we ernaar om de hele uitgeefindustrie te transformeren.

Naast de uitgebreide informatiebronnen bieden we ook een interactieve community op duurzaampubliceren.nl. Hier kunnen uitgevers in contact komen met gelijkgestemde professionals, kennis en ervaringen delen, vragen stellen en discussiëren over duurzame initiatieven. We moedigen een open dialoog aan en geloven dat samenwerking essentieel is om vooruitgang te boeken in de richting van duurzaam uitgeven.

Reading a book in the library

Kortom, duurzaampubliceren.nl is jouw gids naar een duurzamere uitgeefindustrie. We bieden uitgevers een centraal platform waar ze waardevolle informatie kunnen vinden, inspiratie kunnen opdoen en in contact kunnen komen met een gemeenschap van duurzaamheidsdeskundigen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en de toekomst van het uitgeven transformeren. Sluit je aan bij duurzaampubliceren.nl en laten we samen streven naar een duurzame toekomst voor de uitgeefwereld.