SDG doelen

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn een universele oproep tot actie om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en het leven en de vooruitzichten van iedereen, overal te verbeteren. De 17 doelen zijn in 2015 door alle VN-lidstaten aangenomen als onderdeel van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling, waarin een 15-jarenplan is uiteengezet om de doelen te bereiken.

logo sustainable development goals Book Club

SDG Boekenclub

De SDG Bookclub heeft tot doel boeken in te zetten om kinderen aan te moedigen om te communiceren met de principes van de Sustainable Development Goals (SDG’s) door middel van een samengestelde leeslijst van boeken van over de hele wereld die verband houden met elk van de 17 SDG’s. Fictie, non-fictie en andere genres die kinderen helpen bij het onderwijzen van SDG’s, zullen elke maand op de leeslijst staan. De Selectiecommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de organisatoren van de SDG Boekenclub.

De Nederlandse SDG Boekenclub is een samenwerking tussen NBD Biblion, IBBY, IFLA, GAU en de IPA. De SDG Book Club is beschikbaar in alle zes officiële VN-talen: Arabisch, Chinees, Engels, Frans, Russisch en Spaans.