Tijdens het duurzaamheidsseminar zijn vier verschillende workshops gegeven. Wil je de workshop nog eens nalezen of ben je benieuwd naar de andere workshops die zijn gegeven? Bekijk hieronder de verschillende presentaties.

Rapporteren over duurzaamheid – Bas de Gooijer & Anouk de Leer

Steeds meer wet- en regelgeving dwingt organisaties transparant te zijn over hun impact op mens, milieu en maatschappij. Tijdens deze workshop is ingegaan op toekomstige wet & regelgeving en rapportagerichtlijnen omtrent duurzaamheid. Deelnemers kregen praktische tips om zelf aan de slag te kunnen met rapporteren.

Workshop rapporteren – 6 juni 2023

Duurzame materialen – William Schuring (Drukkerij Wilco)

Het toepassen van duurzame materialen voor producten is een belangrijke ontwikkeling binnen de uitgeverijbranche. Op basis van praktijkvoorbeelden leerden de deelnemers meer over het aanbod van duurzame(re) materialen, welke keuzes in het productieproces gemaakt kunnen worden en hoe duurzaam deze keuzes zijn.

Workshop duurzame materiaalkeuze – 6 juni 2023

CO2-footprint van mijn organisatie berekenen – Milou America

Tijdens deze workshop leerden deelnemers middels een “CO2-spel” meer over carbon emissies. Daarnaast ontvingen ze praktische tips voor het berekenen van de CO2-voetafdruk voor de eigen organisatie.

Workshop CO2-voetafdruk berekenen – 6 juni 2023

Bewustwording creëren in je organisatie – Nicky Kréte

Duurzame gedragsverandering begint bij bewustwording, en daar is tijdens deze workshop over verteld. Deelnemers ontvingn praktische tips om duurzame gedragsverandering in de eigen organisatie te stimuleren.

Workshop duurzame bewustwording verhogen – 6 juni 2023

Gerelateerde nieuwsberichten